BUBANJ ZA „KOTAO 1“ NA UGALJ STIŽE ZA 20 DANA

Prošlo je skoro mesec dana od početka grejne sezone. Kruševačko Javno preduzeće “Gradska toplana” redovno i bez prekida snabdeva toplotnom energijom oko devet hiljada svojih korisnika.

 

Prema rečima direktora JP “Gradska toplana”, Dragana Azdejkovića, u Toplani aktivno rade dva kotla na gas, koja su remontovana tokom leta. Remont jednog kotla na ugalj je završen i biće pušten u probni rad do kraja ove nedelje. Toplo vreme ide na ruku zaposlenima u Toplani, koji su ovaj period iskoristili za dodatna podešavanja sistema. Azdejković kaže da je situaciju u potpunom redu I u glavnoj I u isturenim kotlarnicama. Kotlovi na ugalj, koji će biti pokrenuti uskoro, omogućiće neometano grejanje u najhladnijim zimskim danima. Bubanj za kotao na ugalj označen brojem 2 dopremljen je 18. oktobra, a bubanj za drugi kotao, odnosno kotao 1 na ugalj treba da stigne za 20-tak dana. Toplana ima dovoljne zalihe uglja za grejanje, rekao je Azdejković. On je dodao da je lakše raditi sa kotlovima na gas, ali da kotlovi na ugalj pružaju veću sigurnost prilikom zagrevanja stanova korisnicima toplane.

 

 

Za remont sva četiri kotla Vlada Srbije izdvojila je 350 miliona dinara, a sa 8 miliona dinara iz sopstvenih sredstava Gradska toplana remontovala je i isturene kotlarnice u Prnjavoru, Rasadniku i na Barama.