AKCIJA „TREĆE, ČETVRTO I PETO DETE PO ROĐENJU“

U Mozaik sali Gradske uprave je održana tradicionalna Akcija „Treće, četvrto i peto dete po rođenju“, koju organizuje Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave Кruševac i Кomisija za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Кruševca. Generalni pokrovitelj i donator je Grad Кruševac.

Poklon čestitku u vrednosti 10.000 dinara dobilo je 65 mališana koji su rođeni ove godine kao treće, četvrto ili peto dete u porodici.

Akcija se organizuje dva puta godišnje povodom novogodišnjih i Božićnih praznika i uoči dana grada Vidovdana. Akcija ima za cilj ohrabrenje mladih da osnuju porodicu, kao i pružanje podrške roditeljima u njihovim naporima da budu odgovorni i srećni roditelji po meri svoje dece. Akcija „Treće, četvrto i peto dete po rođenju“ je podsticajna aktivnost koja je usmerena ka pospešivanju nataliteta, ali je istovremeno i materijalna podrška roditeljima sa većim brojem dece.

Odlukom o budžetu grada Kruševca za ovu godinu planirana sredstva za ostvarivanje prava iz oblasti populacione politike iznose 52,8 miliona dinara, što je za 9,8 miliona dinara više u odnosu za prethodnu godinu. Osim različitih aktivnosti usmerenih na podršku porodicama sa više dece i jednokratnih davanja, značajna sredstva izdvajaju se za pokušaj vantelesne oplodnje.