PRIVREDNI-REGISTAR.RS NIJE ZVANIČAN REGISTAR APR-a

Agencija za privredne registre ponovo je danas upozorila privredne subjekte da nemaju obavezu upisa u registar portala „Privredni-registar.rs“, jer to nije zvaničan registar APR-a, već je reč isključivo o komercijalnoj ponudi za oglašavanje.

U saopštenju APR navodi da su se ponovo oglasili tim povodom zbog obraćanja velikog broja privrednih subjekata koji su dobili dopise „Privrednog-registra.rs“ kojima se pozivaju da se upišu u taj registar. Takvim dopisima, dodaje se, privredni subjekti se dovode u zabludu da ih upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR. Upozoravaju sve korisnike da ova ponuda ne potiče iz APR-a. Naglašavaju da primaoci tih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na tom portalu, jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva „Digitalna platforma d.o.o. Beograd-Novi Beograd“. To privredno društvo je, dodaju, osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

„Na uplatnicama priloženim uz dopis ovog privrednog društva odštampan je iznos od 4.500 dinara, uz obaveštenje da će naknada za upis u „Privredni-registar.rs“ biti uvećana na iznos od 15.000 dinara, ukoliko se uplata ne izvrši do 12. oktobra 2020. godine“, upozoravaju u APR-u.