2200 PUTARA, 1200 MAŠINA ZA ČIŠĆENJE SNEGA /video

Svi državni putevi I  i II reda u Republici Srbiji,  prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog velike količine snežnih padavina, izjavio je danas v.d. direktora Zoran Drobnjak.

 

Drobnjak ističe da je na snazi četvrti stepen pripravnosti, što podrazumeva 100% raspoloživog ljudstva i mehanizacije, da ekipe putara intervenišu 24 časa u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, navodeći da je 2200 putara je na terenu sa preko 1200 vozila, kamiona i mašina za čišćenje snega.

 

Posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda se poklanja mostu „Gazela“, prevoju ,,Bubanj Potok“, Begaljičkom Brdu, prevoju „Mečka“, Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju ,,Jaram“ na putu Berzeće – Kopaonik, rekao je Drobnjak.

 

Putevi Srbije pomažu lokalnoj samoupravi u čišćenju snega u Ivanjici, Lučanima, Guči, Dragačevu, Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu, naglasio je Drobnjak.JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.

 

Izjava v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka: