ZAVRŠENI RADOVI U VRTIĆU „PČELICA“ I O.Š. „JOVAN POPOVIĆ“

Energetska efikasnost jedan od prioriteta energetske politike Srbije. Resorno ministarstvo radi na povećanju energetske efikasnosti, a glavni cilj je da se u narednom periodu smanji potrošnja toplotne i električne energije na nacionalnom nivou. U okviru Projekta energetske efikasnosti i upravljanja energijom u opštinama u Srbiji, prošle godine u vrtiću “Pčelica” u Kruševcu potpisan Ugovor o izvođenju radova na poboljšanju energetske efikasnosti u tom vrtiću i još pet škola. Radovi su završeni u predviđenom roku. Ministarka rudarstva i energetike obišla je rekonstruisane prostorije vrtića “Pčelica” i O.Š. “Jovan Popović”.

U vrtiću “Pčelica” zamenjena je stolarija, postavljena termoizolacija i rekonstruisan krov, zamenjeni su kotao, sanitarije i rasveta. “Pčelica” broji oko 300 mališana sa kojima rade 34 zaposlena.

U O.Š. “Jovan Popović” urađena je nova termoizolovana fasada, zamenjena je rasveta, oluci i stolarija u fiskulturnoj sali.

Švajcarska, zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, podržava unapređenje upravljanja energijom i poboljšanje energetske efikasnosti zgrada u lokalnim samoupravama. Energetskom efikasnošću u narednim godinama na nacionalnom nivou smanjiće se potrošnja električne i toplotne energije za 40 odsto. Ovaj Projekat je od izuzetne važnosti kako za lokalnu zajednicu tako i za ceo Rasinski okrug. “Grad Kruševac ima odličnu saradnju sa ministarstvom energetike i rudarstva. Sve što smo do sada dogovorili Kruševac je uradio na vreme i zato je grad primer zelene agende”, naglasila je ministarka Zorana Mihajlović.