VREMENSKA PROGNOZA ZA DANE VIKENDA

U petak naoblačenje sa prolaznom kišom u većini krajeva uz relativno toplo vreme. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar. Oblačnost i prateće padavinske zone se premeštaju od jugozapada ka severoistoku Srbije. Pritisak ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C do 10°C, a maksimalna od 14°C do 18°C.

 

U petak u Kruševcu oblačno sa povremenom kišom. Duvaće umeren južni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 6°C, a maksimalna do 17°C.

U subotu na severu postepeno zahlađenje sa kišom, a na jugu vrlo toplo uz promenljivu oblačnost sa mogućim lokalnim pljuskovima popodne. Razlika u popodnevnoj temperaturi između severa i juga Srbije biće preko 15°C. U nedelju naglo zahlađenje sa susnežicom i snegom na severu i zapadu Srbije, kao i na planinama. Na istoku i jugu kiša. Početkom iduće sedmice hladno sa kišom na jugu, a na severu su mogući susnežica i vlažan sneg. Iduće sedmice hladno za ovo doba godine sa povremenom kišom, susnežicom i snegom. Krajem iduće sedmice sledi otopljenje.