ŠKOLE U RASINSKOM OKRUGU SPREMNE ZA 1. SEPTEMBAR

Sve škole u Rasinskom okrugu spremne su za početak nove školske godien koja počinje sutra 1. septembra – rekao je Načelnik Školske uprave Kruševac Zoran Asković. Ministarstvo prosvete, u dogovoru sa Republičkim kriznim štabom, ponudilo je nekoliko modela nastave od 1. septembra. Mlađi razredi, od prvog do četvrtog razreda, imaće nastavu u školu uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, dok će stariji razredi imati kombinovanu nastavu.

Škole u Rasinskom okrugu su spremne za prijem učenika – ističe Načelnik školske uprave Kruševac Zoran Asković. Po rečima Načelnika, prosvetni radnici od marta meseca, odnosno u periodu vanredne situacije izazvane epidemijom koronavirusa, uspešno su završili školsku godinu, tako da u novu, sa modelima koje je propisalo resorno ministrastvo, ulaze spremniji i iskusniji. U školama će u skladu sa preporukama biti preduzete sve epidemiološke mere , a maske, viziri i sredstva za dezinfekciju su obezbedjena u dovoljnim količinama.

Ove godine na nivou Rasinskog okruga ima ukupno 1769 prvaka, u Kruševcu ta brojka dostiže 1018, što je u odnosu na prošlu godinu više za jedno odeljenje.