REKONSTRUKCIJA MULTIFUNKCIONALNOG IGRALIŠTA U ĆIĆEVCU

U Ćićevcu je održana završna konferencija projekta povodom rekonstrukcije multifunkcionalnog igrališta, čije se zvanično otvaranje očekuje uskoro.

Multifunkcionalno igralište u centru Ćićevca prostire se na površini od oko 1.400 m2). Krajem prošle godine su počeli radovi na rekonstrukciji terena i mobilijara na igralištu “iza ekonomske škole” u Ćićevcu. Prostor u koji nije dugo ulagano sada je dobio novo ruho. Prilikom projektovanja igrališta vodilo se računa da ono bude dostupno i osobama sa invaliditetom i osobama koje koriste različita pomagala. Izgrađena je “inkluzivna ljuljaška”, a predviđeno je i postavljanje “pametne klupe” sa punjačem za mobilne telefone i bežičnim internetom. Partner opštine Ćićevac u realizaciji ovog projekta je Udruženje građana “Evrokontakt” iz Kruševca.

Rekonstrukcija multifunkcionalnog igrališta u Ćićevcu je realizovana kroz projekat „EU pro +“ i uz saradnju EU i Vlade Srbije. Za ovaj projekat je izdvojeno oko 12 miliona dinara – sredstava Evropske unije i iz budžeta opštine Ćićevac.