RAZMATRANI MODELI ZA UVOĐENJE OBAVEZNOG VOJNOG ROKA

Radna grupa za stvaranje uslova za aktiviranje redovnog služenja  vojnog roka razmatrala je mogućnosti o  mogućim modelima za eventualno donošenje odluke o ponovnom uspostavljanju sistema redovnog služenja vojnog roka

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović održao je sastanak sa članovima Radne grupe za stvaranje uslova za aktiviranje redovnog služenja vojnog roka.

Na sastanku su razmatrani različiti modeli redovnog služenja vojnog roka, osmišljeni po ugledu na modele koji postoje u evropskim zemljama, i analizirane dosadašnje mere i aktivnosti koje su preduzete po ovom pitanju.

Nadležne organizacione jedinice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podnele su ministru Stefanoviću izveštaje o stanju infrastrukturnih objekata, kapacitetima Komande za obuku, kao i logističkim i normativnim preduslovima potrebnim za ponovno aktiviranje redovnog vojnog roka.

Ministar Stefanović istakao  je da će tokom vikenda obavestiti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o realno mogućim modelima za eventualno donošenje odluke o ponovnom uspostavljanju sistema redovnog služenja vojnog roka.