ZABRANA KRETANJA: Od četvrtka u 18 do subote u 05

Od odluke lekara zavisi kada ćemo se vratiti normalnom životu. Predsednik je večeras rekao da nam nestrpljivost nije saveznik.

 

„Rekao sam da ćemo slušati struku, a ne politiku. Izaći ćemo sa predlogom da sutra, u četvrtak, u 18 časova kreće zabrana kretanja, traje do subote u 5 ujutru“. Dodaje i da nema zabrane za penzionere, i oni mogu u petak dva puta napolje, dok će u subotu i nedelju policijski čas počinjati kao radnim danima u 18 časova i trajaće do narednog dana u 5 ujutru. Dodatno pravilo je zabrana okupljanja preko 5 ljudi.

 

Prema rečima predsednika Srbije „Poslednja tri dana su brojevi dobri, imamo ispod 5 odsto zaraženih, ako se tako nastavi biće sve lakše“. Moramo da slušamo struku, epidemiologe, lekare. Odjednom smo svi stručnjaci za korona virus.

 

Naš posao je bio da slušao struku, ne politiku, rekao je Vučić govoreći o merama za 1. maj. „Pet puta sam pitao stručnjake šta misle, Stevanović je bio najžešći, on je hteo stalno karantin, ali nismo imali sagasje. Od mene ne zavisi sasvim kada će se građani vratiti normalnom životu, a ne od bolesti, lekara…Na početku, bude veliki strah, a kada ljudi prežive onda niko neće da prizna da smo preživeli zbog drugih mera, nego će tražiti nekoga da krive. Suština je da smo se sve vreme borili za život Srbije i veliki posao napravili“, rekao je on.