ODRŽAN DRUGI MEMORIJALNI TURNIR „OLIVER TOMIĆ OLI“

Turnir u čast Olivera Tomića okupio je preko 700 karatista iz oko 10 zemalja koji su se nadmetali u različitim kategorijama. Posetioci su imali priliku da proprate celodnevno takmičenje i uživaju u sportskom spektaklu koji se u Kruševcu održao po drugi put. Organizator memorijalnog turnira je Karate klub Kruševac na čijem je čelu Marko Tomic, sin proslavljenog kruševačkog sportiste. Jedna od najvećih jugoslovenskih karate legendi, majstor karatea – Oliver Tomić Oli sa 16 godina bio je najmlađi član reprezentacje, a već sa 17 godina šampion Jugoslavije, dugogodišnji kapiten karate reprezentacije Jugoslavije, prvi Balkanski prvak i četvorostruki šampion Evrope u karateu u svojoj osamnaest godina dugoj i bogatoj takmičarskoj karijeri.

Takmičio je za Karate klub „Kruševac“, Karate klub „Crvena Zvezda„ iz Beograda i karate reprezentaciju Jugoslavije. Bio je majstor karate sporta, nosilac crnog pojasa VII dan. Bio je predsednik Karate kluba Kruševac i predsednik Karate JKA Šotokan federacije Srbije, član borda direktora Evropske i svetske Šotokan karate Federacije. Sve gore navedeno je samo mali deo onoga što je Oliver Tomić uradio za karate i sport uopšte, godinama je svojim trenerskim radom podizao lestvice, zbog čega su generacije karatista iz Kruševca ostvarivale visoke rezulatate na svetskim nivoima takmičenja.

Legenda jugoslovenskog karatea preminuo je 2021. godine, a memorijalni turnir odžava se u znak sećanja na njega i ogroman doprinos koji dao sportu.