NEOPHODNO MINIMUM 50.000€ ZA NASTAVAK LEČENJA

„Lečenje je započeto i traje proteklih meseci u Srbiji. Prvi nalazi ukazuju da je reagovao na terapiju, pa je neophodan nastavak lečenja“, kaže Vasić. Budući da ono mora biti kompleksno i kontinuirano mora se sprovesti u Bolonji 29. avgusta, dodaje njegov otac.

„Mi u Italiji tada imamo zakazan pregled. U međuvremenu čekamo nastavak tretmana i operaciju. Stručnjaci iz klinike će nam reći šta sledi posle toga. Verovatno hemioterapija ili zračenje. Možda i lečenje pomoću matičnih ćelija“, objašnjava on. Vasić napominje da trenutno nemaju troškovnik lečenja, jer su doktori na godišnjim odmorima. “Iznos neće biti manji od 50.000 evra, a mi nismo u stanju sve to da sakupimo. Možda bude i više. U komunikaciji sa organizacijom NURDOR krenuli smo u prikupljanje sredstava. Devetu hemioterapiju je primio proteklog vikena. SMS broj treba da dobijemo”, ukazuje Vasić.

Na pitanje kako se Vuk oseća njegov otac kaže da je hrabar i da gura. “Nosi se sa situacijom, supruga je stalno pored njega, a mlađi sin koji ima deset godina se, kao i mi, mnogo sekira. Padaju parametri u krvi. On je samo dete. U šoku smo, veoma brinemo. On je jednu intervenciju već imao”, kaže Vojislav Vasić.

Ukoliko i vi možete da pomognete novac možete uplatiti na namenski račun 20012763648604 Vuk Vasić, Ulica Stevana Sremca 16, Paraćin ili na devizni RS350000001286025411 SWIFT/BIC – CODE SBPORSB6XXX Vojislav Vasić, Ulica Stevana Sremca 16, Paraćin.

Inače, otac Vuka Vasića, Vojislav je naglasio da će troškovnik lečenja predstaviti javnosti, jer ne želi da neko njegov apel shvati neozbijno.