„MOZZART“ TEREN I U NASELJU PEJTON /video

U kruševačkom naselju Pejton, u subotu je otvoreno jedinstveno sportsko igralište za fudbal, košarku i rukomet koji je kompanija „Mocart“ donirala našem gradu.

 

Otvaranju multifunkcionalnog terena prethodio je obilazak ministra Udovičića sa gradonačelnikom Jasminom Palurović, teretane na otvorenom u naselju Ujedinjene nacije, koju je finansiralo resorno ministarstvo sa 2,2 miliona dinara, a Grad dodatno uredio sređivanjem postojećeg igrališta u blizini, postavljanjem ograda i mobilijara, uređenjem zelenih površina i popravkom oštećenih rekvizita. Vrednost investicije uređenja teretane na otvorenom u naselju Ujedinjene nacije iznosi 2miliona i 200 000 dinara. Inače, u poslednje četiri godine, Kruševac je dobio 3 kompletno uređene teretane na otvorenom, a koje su finansirane preko konkursa Ministarstva omladine i sporta, na čijem je čelu ministar Vanja Udovičić.

 

Multifunkcionalno igralište u naselju Pejton u subotu su zvanično otvorili ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, direktor BIA Bratislav Gašić, gradonačelnik Jasmina Palurović i bivši fudbalski reprezentativac SFRJ Zoran Simović. Svi koji vole sport i rekreaciju od sada će imati priliku da na terenima sa specijalnom podlogom, profesionalnim koševima, tablama i zglobnim obručima, kao i novim golovima za fudbal i rukomet, usavršavaju svoje sportsko umeće. Ovo igralište je 75. po redu obnovljeno u okviru velike društveno odgovorne akcije kompanije „100 terena za jednu igru“. Kruševac je već dobio svoje terene „Dragan Gagi Milosavljević“ i „Goran Grbović“, a do kraja godine, u planu je još jedan ovakav Mozzart teren u naselju Lazarica. Kompanija „Mocart“ kao društveno odgovorna i kao jedan od najvećih donatora sportskih kolektiva u regionu, kontinuirano ulaže u ovu oblast. Ovo je treći sportski teren u proteklih godinu dana, a direktna investicija od oko 10 miliona dinara za grad Kruševac.

 

Teren je otvoren oglednim časom fudbala. Privilegiju da prvi pokažu svoje umeće imali su mališani iz lokalnih klubova, kojima se pridružio legendarni čuvar mreže, Kruševljanin Zoran Simović Čoče. Nakon kraće igre, izvedeno je humanitarno šutiranje penala. Sav prihod prikupljen od golova, a to je 100.000 dinara, (odnosno 3.000 dinara po penalu) biće donirano Centru za osobe sa invaliditetom.