METEOS: UPOZORENJE – JAKI PLJUSKOVI I NEPOGODE U SUBOTU

U subotu stiže izraženije osveženje sa kišom, pljuskovima i lokalnim nepogodama, olujnim vetrom i gradom, najpre na zapadu i severu Srbije. Na jugu i istoku bi se zadržala velika vrućina u većem delu dana, a tek kasnije popodne i tamo sa jakim pljuskovima. Količina padavina biće značajna i kretaće se od 20 do preko 50 lit/m2, pa su moguće lokalne bujice. Vetar pre podne umeren južni i jugozapadni, a popodne severozapadni, u zoni pljuskova na kratko olujni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 18°C do 26°C, maksimalna od 27°C u Loznici do 38°C na jugu Srbije. Uveče kiša i pljuskovi u većini predela. Temperatura u 22 sata od 17°C na severu do 23°C na jugu Srbije, tako da će minimalna dnevna temperatura biti osmotrena uveče.

U subotu u Kruševcu velika vrućina, ali kasnije popodne stiže osveženje sa jačim lokalnim pljuskovima. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 36°C. Uveče kiša i pljuskovi. Temperatura u 22 sata 23°C.

U nedelju u svim krajevima znatno svežije i promenljivo oblačno vreme sa kišom povremeno. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 14°C do 18°C, maksimalna od 22°C do 26°C. Uveče povremena kiša. Temperatura u 22 sata od 16°C do 19°C na jugu Srbije. 

U ponedeljak znatno svežije od proseka uz promenljivu oblačnost i moguću kišu povremeno. U utorak i sredu sunčano uz vrlo sveža jutra i manji porast dnevne temperature. U drugoj polovini iduće sedmice sunčano i sve toplije prema današnjoj prognozi.