METEOS: U PETAK SUNČANI PERIODI UZ UMERENU OBLAČNOST

U petak nakon svežeg jutra, tokom dana pretežno sunčano u severnim predelima i malo toplije nego u četvrtak, ali i dalje ispod proseka za ovo doba godine. U zapadnim, centralnim i južnim krajevima biće dnevnog razvoja oblaka uz manju šansu za kratkotrajnu kišu u planinama. Vetar slab severni i severozapadni, u Timočkoj Krajini umeren. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 16°C, maksimalna od 25°C do 28°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 16°C do 21°C.

U petak u Kruševcu sunčani periodi uz umerenu oblačnost. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 27°C. Uveče suvo. 

U subotu nakon svežeg jutra, tokom dana pretežno sunčano i još malo toplije nego u petak. Malo oblaka biće na jugoistoku Srbije. Temperatura se vraća u granice proseka. Vetar slab severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 9°C do 16°C, maksimalna od 27°C do 30°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 17°C do 22°C.

U nedelju i početkom iduće sedmice se nastavlja porast temperature uz vrućinu u svim krajevima sa dnevnom temperaturom iznad 30°C, ali ne i preko 35°C prema po današnjoj prognozi.