IZGRADNJA PAMPTREKA U PARKU OKO STADIONA „JEDINSTVO“

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović potpisala je u Beogradusa Ministarstvom omladine i sporta – Poseban sporazum o zajedničkom sprovođenju postupka javne nabavke radova na izgradnji pamptreka u parku oko stadiona ”Jedinstvo” na lokaciji Starog aerodroma u Kruševcu. Ideja za izgradnju pamptreka se rodila zahvaljujući našim sugrađanima koji vole da voze bicikl, rolere, trotinete, skejt bordove i sl., jer na ovaj način možemo da im obezbedimo odgovarajući poligon za vožnju kako bi svakodnevno uživali i negovali zdrav stil života.

Vrednost projekta je oko 11,3 miliona dinara – od čega Ministarstvo za omladinu i sport treba da izdoji 8,3 miliona dinara, a Grad Kruševac oko 3 miliona dinara. Površina obuhvaćena projektom je 25452 m2, a površina samog pamptreka je 950 m2.

Projektom parternog uređenja planirane su pristupne, pešačke i biciklističke staze, a sam objekat pamptreka integrisan je u celinu. U sklopu spoljnog uređenja određeni su prateći elementi i oprema- mesta za sedenje, parkinzi za bicikle, kante za otpad i ostalo.

Pogodnosti pamtrek staze: primerena je za široki spektar korisnika; atraktivan i siguran način rekreacije; postavljanje u neposrednoj blizini korisnika; podstiče aktivan životni stil i druženje mladih i starijih; minimalno održavanje zbog asfaltne vozne površine. Nijedan grad u Srbiji za sada nema ovakav poligon.