IZ ZEMUNA U KRUŠEVAC SVA 3 BODA, 0:2 ZA NAPREDAK /video

FK Napredak ove sezone pokazuje da je jedan od glavnih kandidata za izlazak na evropsku scenu, pa iako to rezultati do sada i nisu pokazivali dobra igra i kvalitet Čarapana morali su da isplivaju na površinu. U poslednje vreme i to se dešava, pa je tako posle pobeda nad Vojvodinom u Novom Sadu (1:0), Lučanima u Kruševcu (4:1) uz remi na gostovanju kod Partizana (1:1) i razočaravajućih 1:1 protiv Radnika kod kuće, tim Milorada Kosanovića uzeo još tri boda na izazovnoj utakmici u Zemunu. Dugo su domaćini odolevali u Gornjoj varoši, ali su u finišu ostali bez daha što su gosti umeli da kazne i stignu do zaslužene pobede od 2:0 u 15. kolu Superlige.

 

Uostalom, sve govori statistički podatak sa zvaničnog sajta Superlige – osam udaraca u okvir Zemunovog gola i besposleni Nikola Petrović na suprotnoj strani.  Zemun se opredelio za defanzivu, Napredak za fudbal i takav stav morao je da dođe na naplatu. Kapiten Miloš Vulić je u 75. minutu na asistenciju Ibrahima Ndiajea izabrao idealan trenutak da upiše prvenstveni prvenac u ovoj sezoni, da bi sve dileme oko ishoda meča u 85. otklonio Nikola Boranijević.

 

Napredak je sada peti na tabeli, ispred su Partizan, Čukarički, Radnićki i Crvena zvezda… Ako je za suditi po igri, mogli bi Čarapani da se probiju u prva četiri na tabeli.

 

 

Izvor: mozzartsport.com