“DEKONSTRUKCIJA BAJKE” DO KRAJA OKTOBRA

„Dekonstrukcija bajke“ naziv je prve samostalne izložbe akademske slikarke Marije Ćirić koja je sinoć otvorena u Kruševačkom pozorištu, a ljubitelji likovne umetnosti 56 Marijinih umetničkih dela moći će da je pogledaju do kraja oktobra.

 

Preko 100 umetničkih radova je priredila Marija Ćirić, koja kaže da ih je čuvala baš za sinoćni trenutak, san svakog umetnika – samostalnu izložbu. Marija je autorka “Devojke sa krčagom”, odnosno “Kruševljanke” koja je dobila centralno mesto na kružnom toku na Trgu Kosturnica Kruševcu. Akademska slikarka Marija Ćirić, čije radove izložbe „Dekonstrukcija bajke“ možete pogledati u kruševačkom pozorištu do kraja meseca, autorka je i slika koje se nalaze na 16 autobuskih stajališta u Kruševcu.

 

Osim izložbi, ova mlada umetnica planira da likovnu scenu upotpuni formiranjem Udruženja ljubitelja umetnosti „BukvArt“, a sa ciljem popularizacije kulture i umetnosti u Kruševcu. Na izložbi „Dekonstrukcija bajke“ prestavljena su dela, od minijatura do najveće slike koja je formata metar 70 puta 90, rađenih tehnikom ulje na platnu a ima i crteža.