DAN OSNOVNE ŠKOLE “NADA POPOVIĆ” /video

U 48 odeljenja, Osnovnu školu ”Nada Popović” pohađa 1307 učenika, a za narednu školsku godinu upisano je šest odeljenja prvaka. O.Š.”Nada Popović” obeležila je dan škole – 61 godinu rada, svečanom akademijom u Kruševačkom pozorištu.

 

Direktorka O.Š.”Nada Popović” Jelena Ivanović je rekla da je kolektiv bio posvećen rezultatima učenika, ali i svom usavršavanju. Direktorka Ivanović se zahvalila na angažovanju nastavnika, aktivnosti učenika, podršku roditelja, lokalne zajednice i Ministarstva prosvete u predhodnih godinu dana. Ona je dodala da je O.Š. “Nada Popović” imala podršku Gradske uprave, Školske uprave, članova školskih odbora, sadašnjeg kolektiva ali i penzionisanog nastavnog kadra ove škole, koji su i postavili temelje kvaliteta škole, kao i svim učenicima koji i daju najveći smisao kategoriji đaka “Nade Popović”.

 

Učenicima O.Š.”Nada Popović”, koji su ostvarili zapažene rezultate na svim nivoima takmičenjima, uključujući i ono najviše, na republičkom nivou u tekućoj školskoj godini, kao i njihovim nastavnicima, uručene su nagrade i priznanja.

 

U umetničkom delu programa svečane akademije povodom 61. rođendana O.Š.”Nada Popović”  izvedena je predstava “Uspavana lepotica”, kojom je ova škola nastupala na ovogodišnjem “Feštu”, a nastupio je i hor škole, koji je osvojio drugo mesto na međunarodnom takmičenju ruskih pesama.