COVID19, SRBIJA: 65 OSOBA PREMINULO, 252 NA RESPIRATORIMA

Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 65 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 1.549, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 15.508 osoba i registrovanO je 6.179 slučajeva zaraze.

252 osobe su na respiratorima!!

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je situaicja u celoj zemlji je teška i neizvesna.
“Mi ćemo učiniti sve da poboljšamo situaciju i nadam se da ćemo u narednim danima usporiti širenje”, rekao je Đerlek za Tv Prva. Kako je rekao, zdravstveni sistem je i dalje čvrst i spreman da odgovori izazovu trećeg talasa jer je država je obezbedila sve što je potrebno da bismo se izborili sa epidemijom. “Nama je cilj da svakom kome je potrebno obezbedimo krevet, da li je to u Beogradu ili negde u okolini, nije važno”, kaže Đerlek. “Evidentno je da jedna grupa ljudi ne shvata koliko je kovid 19 opaka i teška bolest. Država će nastaviti da sprovodi mere, nastavićemo sa masovnim testiranjem jer ćemo na taj način vršiti trijažu, i naravno očekujemo vakcinaciju sa kojom ćemo povećati kolektivni imunitet”, dodao je on.