„SPASOVDANSKI VEZ“ I „ČARAPANI“ IGRAJU ZA KRISTINU

U nedelju, 19. marta, od 19.30 u bioskopu „Kruševac“ biće održan humanitarni koncert Kulturno-umetničkog društva „Spasovdanski vez“ čiji je prihod od prodatih ulaznica namenjen za lečenje  Kristine Blagojević.

U programu će nastupiti i KUD „Čarapani“ iz Kruševca i vokalni solista Aleksandra Ivanov.

Kristina je rođena 2005. godine u Kruševcu kao drugo dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Živi sa roditeljima i dva brata u selu Globare pored Kruševca. Kristina je bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije.

Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor. Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Operativni zahvat je prošao uredno i tumor je u celosti uklonjen. Utvrđeno je da je u pitanju najagresivniji tumor Glioblastom gradus IV.

Nakon godinu dana, tumor se na žalost vratio. Kristina je operisana u bolnici u Istanbulu. S obzirom da se radi o vrlo agresivnom tumoru, neophodno je da što pre nastavi lečenje na jednoj klinici u Japanu, gde se primenjuje inovativna terapija lekom Delytact.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke preglede, rehabilitacije, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj. Roditelji više nisu u mogućnosti da sami snose troškove lečenja stoga se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu. Kristinin mlađi brat se 2011. godine suočio sa leukemijom i izašao iz bolesti kao pobednik. Pomozimo Kristini u njenoj pobedi.

Za Kristininu pobedu! Budimo humani! Pomozimo Kristini!