IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 19.06.2021.

U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca ukupno je palo 0,8l/m2 kiše. Nije zabeleženo dejstvo protivgradne odbrane.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 18.06.2021. godine izvršilo ukupno 36 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepandemijskih mera.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO- SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju jednog požara kombi vozila nastrešice i krovne konstrukcije, jednog požara guma na cisterni za gorivo i okolnog smeća, dva požara na otvorenom prostoru(divlja deponija i nisko rastinje i makija) i na dve ostale intervencije (pranje puta posle saobraćajne nezgode i dežurstvo prilikom uništavanja Eksplozivnih ostataka rata – EOR). Prilikom navedenih intervencija, angažovana su 14 vatrogasaca-spasilaca i 7 vatrogasnih vozila sa opremom. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

JKP „VODOVOD-KRUŠEVAC“: Nema najavljenih planskih isključenja.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE (za 19.06.2021.god.) NA VREMENSKE NEPOGODE: Danas se u istočnim i jugoistočnim krajevima očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, obilnijim pljuskovima i jakim vetrom u zoni padavina.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA – RHMZ (do 26.06.2021.god.): Promenljivo oblačno i toplo, do utorka nestabilno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, zatim sunčano i veoma toplo.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -111, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 76, redovna 280, vanredna 400