GRADONAČELNICA: „PRATIMO SITUACIJU, PRILAGOĐAVAĆEMO MERE“

Na održanoj 24. telefonskoj vanrednoj sednici 03.11.2020. gradski Štab za vanredne situacije grada Kruševca je doneo sledeće zaključke u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Kruševca:

1. Nalaže se JKP“Kruševac“ da uz nadzor Komunalne inspekcije sprovodi jednom dnevno pranje ulica i javnih površina uz upotrebu adekvatnih dezinfekcionih sredstava po preporuci Ministarsva zdravlja Republike Srbije, a u skladu sa meterološkim uslovima.

2. Sve ustanove, organizacije i upravnici stambenih zgrada na teritoriji grada Kruševca mogu preuzeti koncentrovani rastvor Natrijum-hipohlorida na lokaciji JKP Kruševac ulica Nikole Čolovića br. 2, uz predhodnu obaveznu najavu na telefon 037/423-026.

3. U skladu sa zadatkom donešenim na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor održanoj 23.10.2020.godine. Potrebno je nastaviti sa pojačanim zajedničkim inspeksijskim nadzorom u koordinaciji inspekciskih organa grada Kruševca i republičkih inspekciskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga.

4. Obavezuju se svi da nastave sa obaveznom primenom epidimioloških mera u cilju suzbijanja pandemije virusa COVID-19, naročito u javnom prevozu i na mestima javnog okupljanja, a u skladu sa preporukama Republičkog Kriznog štaba.