PREDSEDNICA VLADE OBIŠLA BIZNIS INKUBATOR

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sa ministrima Jadrankom Joksimović i Nenadom Popovićem obišla je Biznis inkubator centar u Kruševcu i prisustvovala prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka. Brnabić je ocenila da je u Biznis inkubator centru već urađeno mnogo toga i poručila da će projekat industrijskog tehnološkog parka u tom gradu biti završen kao što su izgrađeni Naučno-tehnološki parkovi u Nišu, Novom Sadu, Čačku.

Brnabić je navela da je bilo puno skepse kada je Vlada Srbije najavljivala izgradnju i opremanje sličnih parkova u drugim gradovima, ali da se pokazalo da obećanja nisu ostala samo na praznim pričama i prelepim maketama.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je poručila da treba koristiti pretpristupne IPA fondove iz Evropske unije i dodala da je na sastanku u Biznis inkubatoru u Kruševcu bilo reči i o tome kako se mogu pronaći dodatna sredstva za ovaj projekat. Joksimović je naglasila da je iz EU pro Rasinski okrug povukao 18 projekata, od toga osam u Kruševcu ukupne vrednosti oko 350.000 evra.

Direktorka Biznis inkubator centra Martina Manojlović rekla je da je Regionalni industrijski tehnološki park nova vizija budućnosti za Kruševac.