PREDSEDNICA VLADE OBIŠLA BIZNIS INKUBATOR

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sa ministrima Jadrankom Joksimović i Nenadom Popovićem obišla je Biznis inkubator centar u Kruševcu i prisustvovala prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka. Brnabić je ocenila da je u Biznis inkubator centru već urađeno mnogo toga i poručila da će projekat industrijskog tehnološkog parka u tom gradu biti završen kao što su izgrađeni Naučno-tehnološki parkovi u Nišu, Novom Sadu, Čačku.

Brnabić je navela da je bilo puno skepse kada je Vlada Srbije najavljivala izgradnju i opremanje sličnih parkova u drugim gradovima, ali da se pokazalo da obećanja nisu ostala samo na praznim pričama i prelepim maketama.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je poručila da treba koristiti pretpristupne IPA fondove iz Evropske unije i dodala da je na sastanku u Biznis inkubatoru u Kruševcu bilo reči i o tome kako se mogu pronaći dodatna sredstva za ovaj projekat. Joksimović je naglasila da je iz EU pro Rasinski okrug povukao 18 projekata, od toga osam u Kruševcu ukupne vrednosti oko 350.000 evra.

Direktorka Biznis inkubator centra Martina Manojlović rekla je da je Regionalni industrijski tehnološki park nova vizija budućnosti za Kruševac.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.