U SREDU JUTARNJA TEMPERATURA 21°C, DNEVNA 39°C

U sredu sunčano uz tropsku vrućinu. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 19°C do 26°C, a maksimalna od 36°C do 40°C Bajinoj Bašti i Prijepolju.

U sredu u Kruševcu sunčano uz tropsku vrućinu. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna do 39°C.

UPOZORENJE: Do petka tropske vrućine u svim predelima. Na jugu i jugozapadu Srbije maksimalne temperature mogu dostići 42°C u četvrtak i petak!

Usled povećane vlažnosti vazduha, osećaj toplote može biti i veći! Neophodno je izbegavati izlaganje suncu u najtoplijem delu dana. U ovom periodu i tokom noći toplo i sparno.

U četvrtak kasno popodne i predveče nazapadu i jugozapadu Srbije kao i u regionu Beograda moguća kiša povremeno ili pljuskovi sa grmljavinom lokalno. Postoji šansa i za nepogode praćene gradomi pojačanim vetrom. U petak kasno predveče, uveče i tokom noći ka suboti povremena kiša ili pljuskovi sa grmljavinom uz lokalno obilne padavine i pojačan vetar. Postoji šansa i za nepogode praćene gradom.

Za vikend niže i prijatnije temperature za 8 do 10°C, ali i dalje vrlo toplo.