U KRUŠEVCU ODRŽAN 7. KRUŠEVAČKI POLUMARATON

U Kruševcu je danas realizovan 7. Kruševački polumaraton, u organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba „Maratonac“, a pod pokroviteljstvom grada Kruševca.

„Bez podrške grada današnja sportska manifestacija ne bi izgledala ni približno onome kako danas izgleda“, rekao je Seniša Gašić, predsednik ARK „Maratonac“.

„Učestvovalo je 500 takmičara u takmičarskim trkama – polumaraton 21, 10 i 5, a oko 60 takmičara učestvovali je u trci Državnog prvenstva, oko 600 mališana sa oko 300 roditelja učestvovalo je u trci „Dečiji osmeh. Organizovali smo i  „Cooper trku zadovoljstva“ i polako se vraćamo na stanje „pre korone. Imali smo takmičare iz 15 zemalja i Srbije na najvećem Međunarodnom sportskom događaju u Kruševcu“, zaključio je Gašić.

U trci „Dečiji osmeh“ učestvovali su mališani Predškolske ustanove „Nata Veljković“. Mališani su trčali od Trga Kosovskih junaka do Trga glumaca, ispred Kruševačkog. Start i cilj svih ostalih trka bio je kod Spomenika Kosovskom junacima.

„Izuzetno mi je drago što se danas, u okviru 7. Kruševačkkog polumaratona, održava i Državno prvenstvo u polumaratonu na kome učestvuje 57 najboljih polumaratonaca Srbije iz preko 30 atletskih klubova u zemlji. Dan je prelep za trčanje, nema padavina, a hladnoća trkačima ne smeta. Nadam se da će im biti lepo na našem polumaratonu, a mi se kao i uvek trudimo da opravdamo status grada dobrog domaćina“, rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja je i otvorila 7. Kruševački polumaraton.