TOPLANA: PONOVO PROBLEM U BALKANSKOJ ULICI

Na teritoriji grada Kruševca, JKP ,,Gradska toplana” Kruševac danas, 18. novembra 2020. godine vrši normalnu isporuku toplotne energije koja se odvija po ustaljenom redu, poručuju iz kruševačke Toplane u saopštenju.

Problem u snabdevanju toplotnom energijom koji su imali korisnici Balkanske br. 53. i br. 55. još uvek nije u potpunosti rešen. Naime, radi se o problemu u sekundarnoj mreži i to u pojedinim stanovima osmog, devetog i desetog sprata Balkanske br. 53. i br. 55. S obzirom na to da se radi o problemu sekundarnih instalacija, koje su u vlasništvu stanara, sa upravnicima zgrada je dogovoreno da će JKP ,,Gradska toplana” biti izvođač radova na otklanjanju ovog kvara. Naša služba distribucije je tokom čitavog jučerašnjeg dana vršila iskop i radila na otklanjanju problema. Oko podneva, sa sistema su pored ovih zgrada, morale biti isključene i okolne dve zgrade br. 49 i br. 51. u Balkanskoj ulici, kako bi radnici mogli da nastave sa iskopom, budući da se u blizini nalaze podzemni kablovi EPS-a.

Nakon celodnevnog iskopa, otklanjanja kvara i punjenja mrežnog sistema, grejanje su u kasnim večernjim satima dobili svi stanari pomenutih zgrada. Međutim, dežurne službe su, prateći situaciju na mreži uočile problem, tako da će poslednja tri sprata zgrade 53. i 54. morati ponovo da budu isljučena sa sistema. Ekipa je od jutros ponovo na terenu i očekujemo da će problem i za stanare pomenutih stanova uskoro biti rešen, a njihovi radijatori ponovo topli.

Kada je reč o ostalim dalovima grada, ,,Gradska toplana” vrši normalnu proizvodnju i distribuciju energije i svi korisnici imaju tople stanove.