ŠKOLE U KRUŠEVCU I NAREDNE NEDELJE PO 1. MODELU

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na svom sajtu odluku o tome kako će sledeće nedelje učenici krenuti na nastavu po opštinama. Kako se navodi na sajtu ministarstva, na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od 6. septembra 2021. godine i u srednjim školama na teritoriji Kragujevca i opštine Veliko Gradište. U režimu drugog modela nastave ostaju i srednje škole u 15 jedinica za koje je odluka doneta prošle nedelje. Takođe, na ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim srednjim školama u opštini Tutin i osnovnim i srednjim školama snazi na teritoriji Kosova i Metohije.

Kako je istako načelnik Školske uprave Kruševac Zoran Asković, sve škole iz Rasinskog okruga svakodnevno šalju izvestaje Zavodu za javno zdravlje i ukoliko se desi da se u jednom odeljenju nađu dva zaražena učenika, čitavo odeljenje prelazi na online nastavu, odnosno 3. model nastave u narednih 10 dana.

Kada je reč o poštovanju epidemioloških mera ugostiteljskih i uslužnih objekata u blizini škola, komunalna milicija je pred početak školske godine, obišla iste kako bi podsetila na mere i preporuke koje se moraju poštovati. Načelnik komunalne milicije u Kruševcu Miloš Jovanović je rekao da se u narednom periodu očekuje uvođenje dodatnioh mera koje se tiču ograničenja broja ljudi u zatvorenom prostoru, s obzirom da se prema podacima Zavoda za javno zdravlje najveći broj pozitivnih na korona virus zarazio na nekom veselju, poput rođendana svadbe, koncerata i drugo..