90% HOSPITALIZOVANIH NIJE VAKCINISANO

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da će se svi na svetu zaraziti koronavirusom ove jeseni i zime jer virus nije iskorenjen. Danima unazad svedoci smo da brojevi novoinficiranih, hospitalizovanih i lica koja su priključena na respirator, rastu, možda I brže nego što je to struka predviđala. O tome kakva je situacija u kruševačkoj kovid bolnici, u kojoj se zbrinjavaju kovid pacijenti sa teritorije južno od Beograda, za TV Jefimija je govorio dr Vladan Cvetanović, direktor ove zdravstvene ustanove.

U kruševačkom Domu zdravlja primetno je da se masovno javljaju starija lica zainteresovana za 3. dozu vakcine protiv Covid19 virusa, a da je i dalje slabo interesovanje za imunizaciju prvom dozom. I dalje je najmanje interesovanje mladih za vakcinaciju. Slična situacija je i na teritoriji Srbije. Podaci u svetu pokazuju da je 99 odsto umrlih nevakcinisano, kao i da je nevakcinisano bilo 90 odsto hospitalizovanih. U Srbiji je vakcinisano 51,7 odsto punoletne populacije, a trenutno među hospitalizovanim je najviše građana starosti izmedju 30 i 45 godina.

Da li bi eventualno uvođenje kovid pasoša možda promenilo odluku oko polovine građana u Srbiji da se vakcinišu?? U pojedinim zemljama već postoje propisi prema kojima lice koje nije vakcinisano ili ne poseduje potvrdu o preležanom koronavirusu u prethodnih 45 dana, ne može da bude prisutno na stadionu, u pozorištu ili da ima pristup pojedinim ustanovama.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.