POTPISANI UGOVORI O DONACIJI PLASTENIKA /video

U Centru za stručno usavršavanje u Kruševcu, svečano su potpisani Ugovori za doniranje plastenika i poljoprivrednih alata, između predstavnika nevladine organizacije ASB, grada Kruševca i korisnika koji su izabrani da dobiju pomoć u vidu ekonomskih grantova.

 

Ceremonija potpisivanja Ugovora organizovana je u toku obuke “Ostvarivanje prihoda u poljoprivredi”, koje su ASB i Grad Kruševac organizovali za korisnike projekta, a gde je bilo govora o upravljanju gazdinstvima, rizicima i problemima sa kojima se gazdinstva suočavaju, kao i koracima ka uspešnom i profitabilnom gazdinstvu. Ovi treninzi i ekonomski grantovi za korisnike su organizovani i donirani u okviru projekta „Podrška interno raseljenim licima i povratnicima u četiri jedinice lokalne samouprave u Srbiji kroz obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja i mera ekonomske održivosti“, koji implementira ASB u saradnji sa gradom Kruševcem.

 

ASB je okviru ovog projekta, pored stambenog zbrinjavanja, na teritoriji Kruševca obezbedio i ekonomske grantove u vidu poljoprivrednih alata, mehanizacije i plastenika za interno raseljena lica. Nataša Stanković, je samohrana majka i jedna je od interno raseljenih lica sa Kosova koja je dobila plastenik i poljoprivredni alat koji će u narednom periodu biti montiran u Kaoniku gde živi sa porodicom.

 

Projekat se sprovodi u četiri opštine – Kruševac, Aranđelovac, Ub i Ćićevac, a finansiran je sredstvima Evropske unije u okviru programa „EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika“ i za cilj ima nalaženju trajnog, adekvatnog stambenog rešenja i mera ekonomske održivosti.