POČELA REKONSTRUKCIJA TOPLOVODNE MREŽE, NAJAVLJENO USAGLAŠAVANJE CENA

Radnici “Gradske toplane” počeli su sa radovima na rekonstrukciji toplovodne mreže u gradu. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji toplovodne mreže u Prizrenskoj ulici. Vrednost investicije iznosi 7.400.000,00 dinara, a investitor je Grad Kruševac.

Prizrenska ulica biće zatvorena za saobraćaj osim za vozila izvođača radova do 10. septembra.

Kako bi se dugoročno rešili problemi u poslovanju kruševačke „Gradske toplane“, neophodno je preduzeti niz mera, a jedna od njih je usaglašavanje cena usluga, istakao je direktor ovog preduzeća Milutin Tasić, gostujući u jutarnjem programu TV Jefimija.

Finasijski problemi JP „Gradska toplana“ prisutni su godinama unazad. Dugovi prema poveriocima i dobavljacima se dodatno nagomilavaju… Novoimenovani direktor Milutin Tasić ističe da je stanje u preduzeću složeno i da je neophodno preduzeti niz raličitih mera kako bi se dugoročno rešili problemi u poslovanju „Gradske toplane“.

Tasić podseća da se cene grejanja u Kruševcu nisu menjale, iako je u poslednjih nekoliko godina došlo do skoka cena energenata, zbog vise faktora koji su uticali na tržiste. U saradnji sa osnivačem, odnosno gradom, krenuće se u reprogramiranje dugovanja, odnosno namirivanje obaveza uz usaglašavanje cena usluga, istakao je direktor „Gradske toplane“ Milutin Tasić.