VASPITNO-POPRAVNI DOM U KRUŠEVCU OBELEŽIO 77 GODINA POSTOJANJA

VP Dom u Kruševcu osnovan je 1947. godine. To je ustanova poluotvorenog tipa u kojoj se izvršava vaspitna mera upućivanja u vaspitno-popravni dom. Prethodnih godina renovirani su gotovo svi objekti što ovu ustanovu svrtava u jedinu ustanovu koja je uspela da uredi sve kapacitete u cilju što boljeg i kvalitenijeg boravka i rada u njoj. VP dom nastavlja rad u cilju poboljšanja uslova rada i boravka štićenika i njihove reintegracije u društvo.

Trenutno u njoj borave 174 štićenika. Štićenici doma redovno učestvuju u raznim aktivnostima. Nedavno je na „Tin festu“ dramska sekcija VP doma osvojila prvo mesto.

Pored toga, ova ustanova realizuje i značajne projekte. Proslava godišnjice Vaspitno-popravnog doma protekla je u znaku obeležavanja 77 rođendana te su štićenici izveli pobedničku predstavu sa “Tin Festa” “Šta je to u ljudskom biću što ga tera prema piću“.

Svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, kruševačke eparhije kao i predstavnici privrednog, kulturnog i javnog života grada.