OBELEŽEN POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI VRTIĆA U ALEKSANDROVCU

Ministarka prosvete prof. dr Slavice Đukić Dejanović i predsednik privremenog organa upravljanja opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović svečano su položili kamen temeljac za izgradnju novog vrtića kapaciteta od 180 mesta za mališane.

Novi objekat prostiraće se na 1500 m2, a u njegovu izgradnju biće uloženo više od 179 miliona dinara iz Projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koji realizuje Ministarstvo u saradnji sa Svetskom bankom. „Izgradnjom novog objekata stvorićemo uslove za prijem novih mališana sa teritorije opštine Aleksandrovac u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja čime ćemo datipodršku lokalnoj samoupravi, roditeljima i deci. Povećanje obuhvata dece, kao i unapređenje kvaliteta sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja, predstavlja jedan od strateških ciljeva Ministarstva. Verujemo da je ulaganje u najmlađe i njihovo obrazovanje od velike važnosti za njihovu budućnost, ali i društvo uopšte“, izjavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Uprava i građani Aleksandrovca dugo su čekali  početak izgradnje novog objekta dečjeg vrtića i zato je ova investicija od velikog značaja za građane Aleksandrovca. Izgradnja novog vrtića u Aleksandrovcu deo je projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Ovaj Projekat Ministarstvo prosvete sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom i uz podršku lokalnih samouprava. Osnovni cilj je povećanje sveobuhvata dece kroz izgradnju novih i dogradnju postojećih vrtića.