KAMP ZA DECU I MLADE SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Udruženje za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama „Osmeh na dlanu“ Kruševac je prošlog vikenda realizovalo, na Goču, u Dečijem odmaralištu „Goč“, Kraljevo – objekat Dobre Vode, dvodnevni  Kamp za decu i mlade sa smetnjama u razvoju „Udahnimo vazduh“, koji je finansirao grad Kruševac, u oblasti zaštite lica sa invaliditetom i boračko invalidske zaštite grada Kruševca za 2021. godinu. Na kampu je učestvovalo desetoro dece i mladih sa smetnjama u razvoju, dvoje mladih opšte populacije i šest roditelja pratilaca.

Projekat je realizovan kroz sportske radionice: igranje loptom, badmintona, puštanje zmaja, igre sa obrućom-hulahopom, košarka, fudbal i šetnja stazama zdravlja. Šetnju smo iskoristili i za prikupljanje različitih vrsta biljaka i napravili herbarijum. Uveče su organizovane muzičke žurke sa šeširima, raznim plesnim igrama, igre imitacije životinja.

Učesnici kampa, kako deca i mladi, tako i roditelji su bili zadovoljni organizovanjem aktivnosti u prirodi, na čistom vazduhu, druženju sa željom da se u skorije vreme organizuje još neki višednevni kamp sa novim drugarima i novim aktivnostima.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.