IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 23.03.2021.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 22.03.2021.god., izvršilo ukupno 133 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepidemijskih mera.

DEŽURSTVO ZIMSKE SLUŽBE na dan 22.03.2021.: Na osnovu prognoziranih vremenskih prilika dat je nalog PZP „Kruševac put„ AD da stepen angažovanja zimske službe bude 50%.

NA GRADSKIM ULICAMA: UNIMOG 1. KŠ 118 CZ – U toku dežurstva vozilo će u slučaju niske temperature i stvaranja poledice po potrebi će biti upućeno da interveniše zasipanjem solju na celokupnoj teritoriji grada, prevashodno na ulicama sa usponom, kružnom tokovima i raskrsnicama. – DEŽURSTVO

LOKALNI – OPŠTINSKI PUTEVI: Kamion 1. KŠ 112 IR sa plugom i epohom – Vozilo radilo na čišćenju snega sa kolovoza sa opštinskih puteva u naseljenim mestima Modrica, Dvorane, Mala Reka, Zubovac, Rosica, Zebica, Srndalje, Belasica, Pozlata, Veliki Šiljegovac, Boljevac – Samar.

Kamion 2. KŠ 059 PS sa plugom i epohom – Vozilo radilo na čišćenju snega sa kolovoza sa opštinskih puteva u naseljenim mestima Makrešane, Dedina, Tekije, Kapidžija, Jošje, Dobromir, Manastir Đunis i Bogorodica.

SKIP – angažovan da očisti sneg sa kolovoza u zaseoku Rlica.

JKP «Kruševac», Kruševac: Rad po planu održavanja, u skadu sa vremenskim uslova, a po  Programu održavanja javne higijene u zimskim periodu

POLEDICA: Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

MAGLA: Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

PADAVINE: U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca ukupno je palo 6 l/m2 padavina. Visina snežnog pokrivača 1 cm.

JKP“VODOVOD-KRUŠEVAC“: Zbog kvara na vodovodnoj mreži dana 23.03.2021.godine od 08.00 do 14.00 časova bez vode će biti Čitluk, Malo Golovode – Rasinska, Voje Stefanovića i njima prateće ulice, deo Trebotina (Titov gaj).

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO-SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na gašenju 1 požara smeća u kontejneru, 1 intervenciji uklanjanja drveta sa puta koje je palo usled težne snega i 1 intervenciji otvaranja ulaznih vrata stana. Prilikom navedenih intervencija, angažovano je 6 vatrogasaca-spasilaca i 3 vatrogasna vozila sa opremom. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -23, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 286, redovna 280, vanredna 400
RASINA: RAVNI: nema podataka na sajtu RHMZ-a