IZVEŠTAJ ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE, 09.06.2021.

U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca nije bilo padavina i nije zabeleženo dejstvo protivgradne odbrane.

KONTROLA POŠTOVANjA EPIDEMIOLOŠKIH MERA UTVRĐENIH U CILjU ZAŠTITE STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 08.06.2021.godine izvršilo ukupno 68 nadzora u vezi sa sprovođenjem
protivepandemijskih mera.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO- SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale su na jednog požaru na divljoj deponiji smeća i jednog požaru na otvorenom prostoru. Prilikom navedenih intervencija, angažovana su četiri vatrogasca-spasioca i dva vatrogasna vozila sa opremom. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

PRONALAŽENjE I UNIŠTAVANjE EKSPLOZIVNIH OSTATAKA RATA – EOR: Policijska stanica Varvarin dostavila je prijavu o pronađenom EOR. EOR – dve ručne bombe n.n. marke, najverovatnije iz drugog svetskog rata – pronašao je Dobrica Krstić, prilikom adaptacije porodične kuće, u naseljenom mestu selo Varvarin. Mesto pronalaska navedenih EOR-a obeleženo je policijskom trakom i neprekidno se obezbeđuje od strane pripadnika Policijske stanice Varvarin

JKP „VODOVOD-KRUŠEVAC“: Zbog kvara na vodovodnoj mreži dana 09.06.2021. godine od 08.00 do 14.00 časova bez vode će biti Kruševac – Emila Muže, Kapidžija – Petra Preradovića. Zbog izrade vodovodnog priključka dana 09.06.2021.godine od 09.00 do 14.00 časova bez vode će biti Brajkovac.

SRBIJA, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA – RHMZ (do 16.06.2021.god.): Promenljivo  oblačno uz smenu sunčanih intervala i pljuskova kiše sa grmljavinom, koji će biti učestaliji u drugom delu sedmice. Temperatura bez bitnije promene, maksimalne vrednosti u većini mesta od 25 do 29 °C, a početkom naredne sedmice malo svežije.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: -98, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 88, redovna 280, vanredna 400

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.