REALIZOVANA SPORTSKO PROMOTIVNA AKCIJA „VEŽBAJMO ZAJEDNO“

U petak, 26. aprila 2024. godine u područnim odeljenjima Osnovne škole „Branko Radičević“ u naseljenim mestima Dedina i Makrešane, Sportski savez grada Kruševca realizovao je sportsko promotivnu akciju „Vežbajmo zajedno“ kao drugu i treću aktivnost od 46 planiranih u toku 2024 godine.

U trajanju jednog nastavnog časa od 45 minuta predstavnici stručne službe Sportskog saveza grada Kruševca animirali su osamdesetak predškolaca i učenika područnih odeljenja OŠ “ Branko Radičevič“ iz Dedine i Makrešana.

Učesnici aktivnosti u Dedini bili su predškolci i učenici od 1 do 4 razreda njih šezdesetak, u selu Makrešanu u istoimenom područnom odeljenju škole učestvovali su đaci od 1 do 4 razreda škole njih dvadesetak . Promotivna aktivnost realizovana je kroz fizičko vežbanje đaka i njihovu aktivnost na postavljenim sportskim poligonima u kojoj su učestvovali svi prisutni predškolci i đaci od 1 do 4 razreda. Cilj akcije je promocija sporta, fizičkog vežbanja i uticaj na stvaranje i formiranja zdravih životnih navika.

Glavna nagrada i benefit za organizatore ove akcije bila je dečija radost, osmesi i velika volja iskazana prilikom realizacije aktivnosti.

Sportski savez grada Kruševca planira da u 2024. godini obiđe sa akcijom „Vežbajmo zajedno„ 46 područnih odeljenja kruševačkih osnovnih škola i na taj način izvrši uticaj na popularizaciju sporta i fizičkih aktivnosti kod dece iz seoskih sredina grada Kruševca.