REZULTATI RADA POLICIJSKE UPRAVE KRUŠEVAC U PRVOM KVARTALU 2024. GODINE

Prenosimo saopštenje kruševačke Policijske uprave o rezultatima rada u perodu januar – mart 2024. godine:

Na području Policijske uprave u Kruševcu, u periodu januar-mart 2024.godine, ostvareno je stabilno stanje javne bezbednosti. Stopa ukupnog kriminaliteta manja je za 10,9% u odnosu na isti period prošle godine.

Predanim radom i angažovanjem policijskih službenika i službenica, rasvetljeno je 79,9% krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, što je za 11,5 % više nego prošle godine u isto vreme.

U navedenom periodu smanjen je broj krivičnih dela protiv imovine za 11,3%. Primera radi broj teških krađa manji je za 30%, dok je broj krivičnog dela razbojništvo skoru dvostruko manji.

U oblasti javnog reda i mira evidentirano je ukupno 144 prekršaja, što je za oko 13 odsto više u odnosu na isti period 2023.godine. Policija je obezbedila 345 javnih skupova, od kojih najviše sportskih, na kojima je prisustvovalo više od 32,5 hiljada građana.

Na putevima Rasinskog okruga evidentirano je ukupno 147 saobraćajnih nezgode, odnosno jedna manje nego prošle godine u istom periodu. U ovim nezgodama poginule su tri osobe, a povređene 124.

U redovnim i pojačanim kontrolama otkriveno je 5.964 prekršaja, od kojih je najzastupljeniji prekoračenje brzine 2.086. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola zadržana su 72 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 62.

Kolegenice i kolege na upravnim poslovima su sve zadakte završavali u propisanim rokovima i na zakonit način, tokom 2023. godine sugrađanima je uručeno oko 25.000 dokumenata.

Budući da nam predstoje prvomajski i Vaskršnji praznici, očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja, s toga apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno obazrivi za vreme praznika, da poštuju propisano ograničenje brzine, da decu voze na propisan način i uz obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva, kao i da poštuju sve ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Tokom prazničnih dana pripadnici policije će pojačano kontrolisati i sankcionisati prekršaje prekoračenja brzine i konzumiranja alkohola i psihoaktivnih supstanci.