12. AVGUST – MEĐUNARODNI DAN MLADIH

U zemljama širom sveta, 12. avgusta svake godine obeležava se Međunarodni dan mladih. Prvi put u svetu, Međunarodni dan mladih je ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija krajem 1999. godine, a prvi put u svetu počinje da se obeležava 2000. godine sa ciljem da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata. Međunarodni dan mladih je zamišljen kao prilika da se skrene pažnja na pitanja mladih širom sveta. Programi neformalnog obrazovanja, koncerti, radionice, kulturne manifestacije i tribine koje organizuju državne vlasti i omladinske organizacije održavaju se širom sveta u čast ovog dana.

Кancelarija za mlade Odeljenja za društvene delatnosti se devetu godinu pridružuje obeležavanju Međunarodnog dana mladih, a ideja iza ovogodišnjeg obeležavanja Dana mladih je pružiti mladima prostor za zabavu i druženje. Međunarodni dan mladih je događaj globalnog karaktera koji se obeležava svake godine, 12. avgusta. Kancelarija za mlade Odeljenja za društvene delatnosti i Savet za mlade grada Kruševca i ove godine obeležitiovaj dan i tom prilikom organizuje veliku žurku na otvorenom, u ulici Majke Jugovića Program počinje danas u 21.00 i trajaće do 01.00 ujutru. Za dobru atmosferu su angažovana su tri DJ-a, koji će nas povesti putovanje kroz svet popularne elektronske i dens muzike.

Cilj obeležavanja Međunarodnog dana mladih u prostorijama PKS RPK Kruševac je da se mladi prepoznaju kao učesnici aktivnosti, kolektivne akcije i kreativnosti. Predstavnici različitih institucija na lokalnom i nacionalnom nivou predstavili su svoje programe namenjene mladima, na teme kao što su: nauka i obrazovanje, volontiranje i humanitarni rad, zapošljivost mladih, kultura i umetnost.

Crveni krst Кruševac povodom Međunarodnog dana mladih, organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi, na otvorenim bazenima Sportskog centra Кruševac.