VIŠE LJUDI SA SIMPTOMIMA COVID19, VIŠE I HOSPITALIZOVANIH

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, u Rasinskom okrugu je potvrđeno prisustvo Covid19 virusa kod još 191 ranije testirane osobe. U kovid ambulanti se uglavnom i preko 350 osoba sumnjivih na kovid javi na pregled. U Kruševcu je danas novoinficiranih 129, u Trsteniku 36, u Aleksandrovcu 21 i u Brusu 5, dok za opštine Ćićevac i Varvarin nema podataka o novoinficiranim osobama. Tokom jučerašnjeg dana uzeta su 132 uzorka za testiranje na prisustvo koronavirusa. Na Covid odeljenjima kruševačke Opšte bolnice hospitalizovano je 106 pacijenata.

I u broju hospitalizovanih je primetan rast, naročito posle 15.februara i neradnog produženog vikenda zbog dana državnosti. Pitali smo doktorku Vesić koliko se klinička slika razlikuje u ovom period u odnosu na novembar i decembar prošle godine kada smo zvanično bili u trećem korona talasu.

Na nivou Srbije poslednjih dana je primetan porast broja onih sa teškom kliničkom slikom. Bolnice su skoro popunjene kovid pacijentima, a povećana je I potrošnja kiseonika. Zabrinjava podatak i da je u kovid bolnicama sada sve više i mlađih pacijenta.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.