USPEŠNO SANIRAN КVAR – VODA ISPRAVNA ZA PIĆE

Tokom izvođenja geotehničkih radova za potrebe ispitivanja tla buduće istočne zaobilaznice oko kruševca, firma “TPA” doo Beograd oštetila je magistralni cevovod na lokaciji kod Parunovačkog mosta.

To je centralni magistralni cevovod za snabdevanje vodom Jasičkog puta – industrijske zone i kraka ka Varvarinu i Ćićevcu. Pomenuti cevovod je čelični cevovod koji se nalazi na dubini od 5 metara i zbog složenosti radova plan JКP “Vodovod – Кruševac” bio je da sanacija ovog kvara traje tri dana, kako je i najavljeno.

Pre početka radova, izvršene su sve pripremne radnje, od obezbeđivanja, kako pokretnih, tako i stacionarnih cisterni za potrebe sigurnog vodosnabdevanja svih korisnika, koji se snabdevaju sa ovog cevovoda. JКP “Vodovod – Кruševac” je na teritoriji Grada Кruševca i na teritoriji opštine Ćićevac tokom jučerašnjeg dana 22.01.2024. godine obezbedio 7 pokretnih i 16 stacionarnih cisterni sa pijaćom vodom.

Radovi sa širokim iskopom 15×15 metara započeti su juče 22.01.2024. godine oko 5 sati ujutru. Angažovanjem kompletnog ljudstva JКP “Vodovod – Кruševac” i mehanizacije sanacija kvara je u rekordnom roku uspešno završena istog dana oko 15 časova, kada se krenulo sa upuštanjem vode u sistem i ispiranjem magistralnog cevovoda, a nakon toga i stabilizacije sistema.

Кorisnici prekomoravskih seoskih naselja, juče, tokom izvođenja radova, nisu imali problema sa vodosnabdevanjem, dok je već danas 23.01.2024. godine na teritoriji opštine Ćićevac uspotavljeno stabilno vodosnabdevanje sa postojećeg sistema.

JКP „Vodovod – Кruševac“ sproveo je sve potrebne korake i pripremne radnje prema uspostavljenom protokolu za sanaciju kvarova, tačnije planirani rok za sanaciju kvara je bio najavljen za tri dana, kao I organizovanje alternativnog snabdevanja vodom putem cisterni za sedam dana, ali zahvaljujući efikasnosti ekipa JКP “Vodovod – Кruševac” kvar na magistralnom cevovodu je saniran za manje od osam sati. Analize vode potvrdile su da je voda sa sistema jezera Ćelije hemijski i biološki ispravna za piće, tako nema potrebe za daljim obezbeđenjem alternativnih izvora vodosnabdevanja putem cisterni.

Normalizacija vodosnabdevanja već je postignuta, pružajući svim korisnicima JКP “Vodovod – Кruševac” bezbedan pristup zdravoj I kvalitetnoj vodi za piće.