U OPŠTINI ĆIĆEVAC PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA

Zbog pogoršanja epidemilošske slike i sve većeg broja novoinficiranih lica, Opštinski krizni štab u Ćićevcu uveo je vanrednu situaciju u ovoj opštini. Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Kruševac preporučili su poooštrene mere za opštinu u kojoj je do sada od početka epidemije Covid19 virus registrovan kod 261 osobe.

Među novooinficiranim licima iz Rasinskog okruga je prema poslednjim pristiglim rezultatima čak 16 iz Ćićevca, što je ozbiljan broj za malu opštinu. Procene stručnjaka su da će se loš trend rasta novobolelih nastaviti i u narednim danima.Prema zvaničnim podacima na teritoriji opštine dva smrtna slučaja se dovode u vezu sa novom virusnom infekcijom.

U opštini navode da su iz sopstvenih sredstava angažovali još jednog lekara i vozača saniteta,a uz podršku donatora postavljene su i barijere u čekaonici i u samoj ordinaciji Covid ambulante u Domu zdravlja, tako da su sada potpuno odvojeno kretanje Covid pozitivnih pacijenata i drugih lica kojima je potrebna pomoć lekara.

Ćićevac je treća opština u Rasinskom okrugu u kojoj je na snazi vanredna situacija, a još pre dva meseca, to su učinile opštine Trstenik i Aleksandrovac.

U Rasinskom okrugu je od početka epidemije virus korona potvrđen kod 6.364 lica.

Izvor: novosti.rs / ZZJZ Kruševac