U KRUŠEVCU OSAM OSOBA ZADOBILO LAKŠE POVREDE U NEVREMENU

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a imali su tokom noći 201 intervenciju u kojima je bilo angažovano 505 vatrogasaca-spasilaca sa 203 vozila i ukupno evakuisali i spasili 40 osoba, saopštio je MUP.

Snažno olujno nevreme, praćeno  jakim udarima vetra , grmljavinom i kišom pogodilo je i opštinu Varvarin gde je napravilo  velike probleme, obaralo drveće, nosilo crepove  sa krovova ali i prekinulo dotok električne nergije u pojedinim naseljima. Jak vetar čupao je drveće iz korena i naneo veliku štetu na stambenim objektima. Na sreću povređenih nije bilo. Ekipe EPS-a su na terenu  i saniraju posledice nevremena koje su  na elektro – energetskom sistemu kako bi se što pre uspostavila normalizacijua snabdevanja električnom energijom u Vravarinu. Svi pripadnici Sektora za vanredne situacije, vatrogasci spasioci i predstavnici javnih komunalnih službi su na terenu.

U nevremenu koje je sinoć pogodilo i Kruševac za sat vremena palo je 27 litara kiše po kvadratnom metru, uz jak olujni vetar koji je duvao brzinom od 93 kilometara na sat, lomeći drveće i grane, noseći crepove i limene krovove. Bilo je i prekida u snabdevanju strujom.

U Urgentnom centru kruševačke Opšte bolnice zbrinuto je sedam osoba sa lakšim povredama. Sve dežurne službe još noćas su angažovane na raščišćavanju, a najviše posla imaju ekipe gradskog zelenila.