U KOSOVSKOJ ULICI REKONSTRUKCIJA KANALIZACIONE, PA VODOVODNE MREŽE

Kako je i najavljeno, JKP “Vodovod – Kruševac“ je posle Vidovdana započeo realizaciju najznačajnije investicije u gradu, a to su radovi u Kosovskoj ulici. U planu je da se uradi kompletna rekonstrukcija, najpre fekalne kanalizacione mreže, a nakon toga i vodovodne, sa rekonstrukcijom svih priključaka. Ovi radovi će se odvijati u dužini od 600 metara sa preko 70 priključaka na potezu od raskrsnice sa Pećkom ulicom do raskrsnice sa Topličinom.

Trenutno se vrše pripremni radovi u delu Kosovske ulice (od raskrsnice sa Pećkom ulicom do Nemanjine ulice) i u narednom periodu može doći do povremenog prekida vodosnabdevanja zbog postavljanja privremenog voda, koji je neophodan da se izvrši pre početka rekonstrkcije kako bi se obezbedilo neometano snabdevanje vodom svih korisnika u periodu izvođenja radova.

Kosovska ulica je od vitalnog značaja za naš grad, jer se u njoj nalaze Gradska bolnica, služba Hitne pomoći i služba urgentne medicine, pa će rekonstrukcija i izgradnja pomenutih mreža poboljšati distribuciju vode za piće, kao i odvođenje otpadnih voda.

Samo za ovu investiciju iz budžeta Grada Kruševca i Vodovoda Kruševac je izdvojeno oko 70 miliona dinara.

vodovodks.co.rs