TEŠKO POVREĐENA RADNICA TRANSPORTOVANA NA VMA

„Jutros se oko 9 sati u Kruševačkoj Trayal Korporaciji dogodila teška nesreća. I pored preduzetih svih mera zaštite na radu, nažalost, u Pogonu za proizvodnju gorive trake Fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije Trayal Korporacije dogodila se eksplozija.

Tom prilikom povređeno je petoro radnika od kojih je jedan radnik podlegao povredama.

Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.

Zahvaljujući veoma brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trayal Korporacije  zbrinuti su povređeni i ugašen je požar. Pogon za proizvodnju gorive trake radio je uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja. Svi radnici Trayal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja“, navedeno je u saopštenju Trayal Korporacije koje potpisuje Kabinet generalnog direktora.

„Povodom nesrećnog događaja koji se desio jutros, oko 9 časova, u Korporaciji Trajal u Kruševcu, obaveštavamo vas da su u Opštu bolnicu Kruševac dovezene 4 osobe. Odmah im je urađena kompletna dijagnostika i svi su zbrinuti u Službi za hirurgiju. Zbog životne ugroženosti, jedna osoba je transportovana na Vojnomedicinsku akademiju, dok su ostale tri stabilnog opšteg stanja“, stoji u saopštenju kruševačke Opšte bolnice.