STIGLO JOŠ 50.000 VAKCINA „SPUTNJIK“, STIŽE I „FAJZER“

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 3.569 hospitalizovanih pacijenata, dok se 151 osoba nalazi na respiratorima.

Na beogradski aerodrom sleteo je avion sa još 50.000 doza vakcine „sputnjik“. Prema rečima ministra za inovacije Nenada Popovića, reč je o prvoj komponenti vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi. Popović je naveo da su vakcine stigle iz fabrike „Biokad“ u Sankt Peterburgu, gde je pre dva meseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju vakcine „sputnjik“.

Danas u podne stiže još 46.800 Fajzerovih vakcina, rekla je premijerka Ana Branvbić i navela da je sa tim količinama Srbiji ukupno isporučeno dva miliona doza vakcina.

Tokom prethodne nedelje je došlo do porasta broja pozitivnih slučajeva u odnosu na ukupan broj testiranih, rekla je za RTS direktorka Instituta za javno zdravlje „Batut“ Verica Jovanović. Dodala je da se vakcinisalo više od 1.200.000 građana, a da je više od 400.000 ljudi primilo dozu i naglasila da nas vakcinacija vodi ka kontroli kovida 19.

Izvor: rts.rs