ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: POPLAVE U ĐUNISU

U toku dana, na teritoriji Rasinskog Upravnog okruga, mestimično je padao sneg slabijeg intenziteta. Po izveštaju dežurne službe preduzeća „Kruševacput“, svi putevi u Rasinskom okrugu su prohodni, osim puta Kaonik (Čokotino brdo) – Đunis – Deligrad, koji je od 20.15 časova, zatvoren za saobraćaj zbog izlivanja Južne Morave ispod podvožnjaka u selu Đunis.

Od načelnika Odeljenja za VS Kruševac, dobijena je informacija da je zbog izlivanja reke Južne Morave, ispod podvožnjaka u naseljenom mestu Đunis, teritorija grada Kruševca, u 20.15 časova, došlo do obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 215, na deonici Kaonik (Čokotino brdo) – Đunis – Deligrad.

Visina snega na pojedinim putnim deonicama, prema Kopaoniku, Jastrepcu i Goču je do 3 cm. Saobraćaj se odvija otežano. Ekipe “Kruševacputa“ sa mehanizacijom rade na čišćenju i tretiranju puteva.

Od EDB Kruševac, dobijena je informacija da je u selima Batote i Šošići u opštini Brus, oko 150 domaćinstava bez el.energije. U ostalim naseljenim mestima u Bruskoj opštini otklonjen je kvar na električnoj mreži.  Radovi na otklanjanju kvara u pomenuta dva sela biće nastavljeni u toku sutrašnjeg dana.

Stanje vodotokova u Rasinskom Upravnom okrugu – Južna Morava: Od sekretara MZ naseljenog mesta Đunis, dobijena je informacija da je usled izlivanja Južne Morave, došlo do plavljenja oko 35 hektara poljoprivrednog zemljišta u priobalnom delu.

Od AD „Jugoprevoz Kruševac“, dobijena informacija da su lokalne autobuske linije M.Šiljegovac-do Novog Sela, Stanci-do Kobilja i Bovan-do Pasjaka, skraćene zbog bezbednosti saobraćaja i putnika.

Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice angažovane su na 1 intervenciji, (ispomoć ekipi Hitne pomoći u prisustvu policije), dovoženja preminulog lica do glavnog puta. Prilikom navedene intervencije, angažovana su 4 vatrogasca-spasilaca sa 2 vatrogasna vozila sa opremom.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije je dana 12.01.2021.god., izvršilo ukupno 95 nadzora u vezi sa sprovođenjem protivepidemijskih mera.