„SRETENJSKI ODMOR“ NA KOPAONIKU

Očekivano dolazak velikog broja turista na svim turističkim destinacijama u danima praznika, pa su tako i na Kopaoniku popunjeni svi raspoloživi kapaciteti. Broj skijaša u prethodnim, radnim danima bio je između 7 i 9 hiljada. Kako su nove snežne padavine obezbedile pravu zimsku idilu, „Skijališta Srbije“ su uložiliža svoj maksimum da obezbede najbolji kvalitet staza za sve skijaše.

Sve staze su u funkciji, uređene po standardu skijaša, pa su praznik Sretenje i najavljeno lepo vreme, učinili da Kopaonik bude veoma posećen. Prvog dana praznika, na stazama Kopaonika, bilo je blizu 12.000 skijaša. Bez obzira na veliku posećenost, iz „Skijalista Srbije“ poručuju da je sve pod kontrolom, snega ima dovoljno, a sve staze rade. Apeluju na skijaše da budu oprezni i da koriste staze prema umešnosti u skijanju. Na polaznim stanicama postavljene su info table sa informacijom koje staze su u funkciji, a na kritičnim mestima, gde može doći do povrede, postavljena je oznaka „Uspori“. Savet je i da se bez kacige ne izlazi na stazu, a ovo posebno važi za početnike i decu.

Kopaonik, pored fantastičnih staza za skijaše i bordere, nudi i zabavu za avanturiste, ali i večernje druđenje i provod. Avanturistički centar je smešten pored hotela „Gorski“, u samom centru planine, sa ponudom ski skole za početnike, upoznavanjem planine kroz izlete i vožnje motornim sankama, a za planinare istraživanje i pešačenjem.

„Nacionalna klasa“, nakon koncerta Seke Aleksić i odlične žurke te noći, spremni su za gostovanje Mirze Selimovića ,Lexington benda, Vesne Zmijanac…  Hotel „Rtanj“, tradicionalno, uz cuvenu Rtanjsku krofnu, organizuje dnevne žurke pop i rok bendova. Skijaši će u planinskom baru „Mons“ moći da uživaju uz glas i muziku Bojana Vukosavljevića.

Svi specijaliteti, koje ugostiteljski objekti na Kopaoniku nude, su veoma primamljivi, a najtraženija je čuvena pita od borovnica, a možete je naručiti u svim planinskim objektima.

„Koliba kod teče“ na Malom jezeru nudi od raznih pita, preko domaceg kupusa u zemljanom loncu, pa do pečenja, po želji.

U hotelu „Rtanj“, u „Odžakliji“, restoranu nacionalne kuhinje sa najdužom tradicijom na Kopaoniku, sa čuvenom Dragom kao glavnom kuvaricom, doživećete Kopaonik kroz ukuse planine, na nezaboravan način.