ŠOSO „VESELIN NIKOLIĆ“ PLANIRA UVOĐENJE PREDŠKOLSKE GRUPE

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Veselin Nikolić” aplicirala je krajem prošle godine za proširenje obrazovno-vaspitne delatnosti koja se odnosi na predškolsku grupu.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Veselin Nikolić” ove godine obeležava jubilej, 55 godina postojanja. Školu pohađa 195 učenika, 97 u osnovnoj i 98 u srednjoj školi, u 8 obrazovnih profila. U skladu sa planovima i potrebama, škola se obratila resornom ministarstvu da od ove godine uvede i predškolski program. Odgovor se očekuje uskoro, a u predškolski program bilo bi upisano šestoro mališana.

Zaposleni u školi, imaju volju da deci predškolskog uzrasta pruže obrazovanje koje bi ih dodatno pripremilo za nastavak školovanja. Čitav tim stručnjaka stoji na raspolaganju deci, tako da roditelji nemaju nikakvu potrebu da angažuju bilo kog drugog. Ovaj tim radi sa decom na stimulaciji govora, na njegovom razvijanju i korekciji, kao i razvijanju psiho-motornih veština i poboljšanju držanja tela i motoričkih sposobnosti.

Inače, 31. oktobra 2022. godine, ŠOSO “Veselin Nikolić” obeležiće 55 godina postojanja, u planu su različite aktivnosti. Proslava jubileja zavisiće najviše od epidemiološke situacije.