PREDSTAVLJEN PROGRAM OBELEŽAVANJA VIDOVDANA 2022

U Gradskoj upravi Kruševac predstavljen je program povodom obeležavanja Vidovdana – dana Grada. Tradicionalno, povodom obeležavanja dana grada – Vidovdana, biće organizovan bogat kulturno-umetnički i sportski program u kome učestvuju sve ustanove u kulturi i sportu grada Kruševca.

Sveta arhijerejska liturgija počeće 28. juna u 7.30, u crkvi Lazarici, odakle će u 10 časova krenuti litija do spomenika Kosovskim junacima, gde će biti održan pomen. Ceremonija polaganja venaca je u podne. Sat kasnije uslediće otkrivanje spomenika Stanislavu Biničkom, a svečana sednica na kojoj će biti uručena „Vidovdanska nagrada i priznanja“ biće održana u holu gradskog zdanja u 18.30. Obeležavanju Vidovdana u carskom gradu prethodiće brojni prtogrami koji će biti realizovani tokom juna, a u kojima učestvuju sve ustanove u kulturi i sportu. Tako će na Slobodištu oko 800 mališana Predškolske ustanove „Nata Veljković“ izvesti završnu priredbu pod nazivom „Uzletimo uz sport“.

Od 17. do 19. juna održaće se festival „Viteški megdan u Lazarevom gradu“, 27. juna u Bioskopu „Kruševac“ premijerno će biti prikazan film „Knez Lazar“, reditelja Marka Marinkovića, od 25. do 27. juna Kruševačko pozorište organizuje promotivne punktove „Blago Kruševca, blago Kruševcu“. U Holu Narodne biblioteke 27. juna biće otvorena izložba „Žene na dvoru Kneza Lazara“. Vidovdanski program pratiće i sportski sadržaji : Vidovdanski gimnastički turnir, Evropski šampionat moto kros Globare, državno prvenstvo u atletici i brojne druge sportske aktivnosti.